Wie zijn we

You are here

Wie zijn we

 

Onze missie

We adviseren onze klanten ondernemers en openbare besturen omtrent risicobeheer en bieden hen oplossingen op maat inzake verzekeringen, pensioen- en vermogensopbouw. Van Welden verzekeringen combineert de know-how van een nationale makelaar met de flexibiliteit en gedrevenheid van een regionale makelaar.  

Ons team

Groep Van Welden telt intussen 25 uiterst enthousiaste medewerkers, allen specialisten in hun vakgebied die een permanente vorming genieten. Wij bieden onze klanten een vast aanspreekpunt voor hun verzekeringen met kennis van het dossier. Bij Van Welden geen call centers of steeds wisselelende contactpersonen.

Onze geschiedenis

Op 15 oktober 1971 legde Paul Van Welden in de Hoogstraat 63 in Oudenaarde de basis voor wat vandaag Van Welden verzekeringen geworden is. Van een éénmanszaak heeft hij de groep uitgebouwd tot een onafhankelijke dienstverlener in verzekeringen die bij het overlijden van zijn stichter in januari 2006, 15 medewerkers telde.

In mei 2007 werd Van Welden overgenomen door de familie Van Nevel.

Door deze overname bleef het familiale karakter en de persoonlijke aanpak behouden. Laurens Van Nevel leidt Van Welden en richtte kort na de overname de diensten pensioen- en vermogensopbouw op, welke intussen uitgroeiden tot belangrijke departementen binnen de groep. Voor de overname werkte Laurens 8 jaar voor KPMG in audit en transaction services.
Katrien Vanden Bulcke, juriste met postgraduaat in risicobeheer, is verantwoordelijk voor het departement verzekeringen niet leven. Katrien werkte voorheen als bedrijfsjurist bij een internationale groep en als account manager voor AON, een wereldspeler in de markt van de verzekerningsmakelaars.
Luc Van Nevel, gewezen CEO van Samsonite en bestuurder van (beursgenoteerde) ondernemingen, is voorzitter van de raad van bestuur. De nieuwe bestuurders brachten een pak ervaring uit het bedrijfsleven mee, een toegevoegde waarde voor de klanten-ondernemers.

Begin oktober 2017 vervoegde Mathieu Claus het team van Van Welden en werd mede verantwoordelijk voor het departement verzekeringen niet leven. Mathieu heeft dan 15 jaar ervaring in de sector o.a. bij verzekeringsmakelaar Allia.

In mei 2019 nam Van Welden zijn Oudenaardse collega makelaar Herberigs & Co over. Oprichter Olivier Herberigs, actuaris die het kantoor 40 jaar leidde, werd mede bestuurder bij Van Welden.

 

Vragen? - We helpen u graag verder

Voor wie zijn we er?