Reisbijstandsverzekering

You are here

Bijstandverzekering

Hierin onderscheiden we de tijdelijke contracten en de jaarcontracten.
U gaat slechts sporadisch op vakantie (naar de zon of de sneeuw). Dan is een tijdelijke reisbijstandsverzekering ideaal voor u, uw gezin en eventueel uw voertuig.
Bent u echter één van de gelukkigen die meermaals per jaar reist, dan is een jaarcontract dé verzekering bij uitstek. Op reis, maar ook in eigen land bent u dan het ganse jaar door zeker van persoonlijke bijstand en bijstand voor uw voertuig.

Annuleringsverzekering

Elk jaar gaat u met uw gezin - of gaan de leden afzonderlijk - waarschijnlijk wel een keer (of meer) op reis of op uitstap. De kinderen gaan op bos-, zee- of skiklas. De tieners gaan naar Rome of Praag, of met de jeugdbeweging op kamp. U reserveert een citytrip naar Londen, of u gaat enkele weken naar de zon, de bergen of de kust.

Helaas kan de reis soms niet doorgaan: men breekt zijn been, men heeft een blindedarmontsteking, of u mist uw vliegtuig door een ongeval. En dat kan u een pak geld kosten.
Voorheen kon u daar enkel iets aan doen door voor elke reis of reservering een afzonderlijke annuleringsverzekering te onderschrijven bij het reis- of verhuurkantoor. Dat kost u tot 4 % van de prijs van de boeking, en er is meestal ook een vrijstelling (u krijgt dus zelden 100 % terug).

En soms - wanneer u rechtstreeks van particulieren huurt, bijvoorbeeld, of in bepaalde groepsreizen - is er helemaal geen annuleringsverzekering.

Bij ons kan u terecht voor een unieke verzekering die alle boekingen en reserveringen van alle leden van uw gezin een heel jaar lang, en zonder vrijstelling verzekert tegen een brede waaier van gebeurtenissen. Ze vergoedt u wanneer u een reis moet afzeggen, maar ook wanneer u een reis moet aanpassen of onderbreken.

Vragen? - We helpen u graag verder