• 28 Jun 2017
  • Door: Frederik

U las en/of hoorde het allicht opnieuw in de pers. Cyberaanvallen zijn brandend actueel en behoren volgens het World Economic Forum tot één van de 10 meest bedreigende globale risico’s.

Wereldwijd en ook in België werden gisteren tal van ondernemingen voor de 2de maal in minder dan 2 maanden getroffen door een cyberaanval.

De gegevens van diverse ondernemingen worden versleuteld en kunnen enkel worden ontcijferd door het betalen van losgeld in bitcoins.

Het nieuwe virus maakte opnieuw gebruik van zwakheden in Windows ondanks de maatregelen die Windows intussen genomen heeft om deze problemen te vermijden.

1 computer kan volstaan om de IT infrastructuur van een bedrijf lam te leggen. Van zodra het virus is binnengedrongen kan het zichzelf aan een ijltempo verderzetten en zo het hele interne netwerk van een onderneming saboteren.

Aan de hand van sterke firewalls en van voldoende back-ups kan u uw bedrijf beschermen tegen deze ellende. Raakt een virus toch binnen, dan kunnen wij u ook een verzekeringsoplossing aanbieden om de eventuele financiële schade die uw onderneming kan oplopen af te dekken.

Voornaamste dekkingen

Sterke punten

  • Verzekert de reputatie, aansprakelijkheid en continuïteit van een bedrijf tegen de impact van cyberaanvallen dankzij 13 standaardwaarborgen onderverdeeld in 4 grote luiken: aansprakelijkheid, bedrijfsschade, crisiscommunicatie en eigen schade.
  • 24/7 bijstand van een gespecialiseerd advocatenkantoor en IT-experten. 
  • Een verzekerd bedrag vanaf 250.000 euro per schadegeval.
  • Lage vrijstelling vanaf 2.500 euro.

 

Zou uw bedrijf ook kunnen slachtoffer worden van een dergelijke aanval?

Aarzelt u niet om ons te contacteren zodat we samen met u voor een op maat gemaakte verzekeringsoplossing kunnen zorgen!