• 21 Sep 2017
  • Door: Frederik

Bent u zelfstandige en loopt uw dekking gewaarborgd inkomen niet tot 65 jaar? Dan kan u uw verzekeraar een voorstel vragen tot verlenging van de dekking tot 65 jaar binnen de gunstige voorwaarden van de gedragscode gewaarborgd inkomen.

 

Assuralia publiceert een nieuwe gedragscode om de looptijd van de dekking voor arbeidsongeschiktheid voor zelfstandigen op te trekken tot 65 jaar als de zelfstandige dat wenst. De zelfstandige kan zijn verzekeraar daartoe een voorstel vragen zonder medische vragenlijst of onderzoek.

 

De regering heeft de voorwaarden om vervroegd op pensioen te gaan verstrengd. Zo zal men in de toekomst niet meer voor zijn 63ste op pensioen kunnen gaan. Vooral bij zelfstandigen, die bij een langdurige arbeidsongeschiktheid meer nood hebben aan een aanvulling op de sociale zekerheid, biedt de dekking gewaarbrogd inkomen een belangrijke bescherming.

 

Daarom hebben de verzekeraars een gedragscode opgesteld waarin ze toezeggen deze dekking op vraag van de verzekerde te verlengen tot 65 jaar in verzekeringscontracten die een rente uitkeren bij arbeidsongeschiktheid en waarin voorheen slechts dekking voorzien was tot een leeftijd van 60 à 64 jaar.

 

De gedragscode gaat in vanaf 1 juni 2017 en zal gedurende 4 jaar gelden.